Crin Roja - 2006

RÖDA VINER 13.5%
Arvid Nordquist
Skapades 2007-10-06 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druva: Cabernet Sauvignon (85%), Syrah (15%)
Smaktyp: Druviga och Blommiga
Karaktär: Blåröd färg och bärig doft med inslag av mogna bär. Smaken är modern och fruktdriven, tydlig bärighet med inslag av fat och solmogen frukt.
Passar till: Allsidigt vin till gris-kyckling-och kötträtter, smakrika tapas och matiga pastarätter.
Kvalitetsfaktorer: Druvorna odlas i egna vingårdar på 600 ha nära Ciudad Real i La Mancha och den första vinifieringen sker även på vineriet där men transporteras sedan kylt och skyddat mot oxidation till huvudvineriet i Katalonien, allt för optimal kontroll. Syrah skördades i mitten av september och Cabernet Sauvignon under första veckan i oktober. Vinet har lagrats 3 månader på uteslutande franska barricas. Till våren 2008 kommer vi byta förpackning till s.k ”tower box”, en liten, närmast kvadratisk bas med rejäl höjd, ett ”vintorn”.
Kort om: Bodegas Roqueta grundades av Ramón Roqueta 1898. Familjen fanns i området redan på 1100-talet och nu är det fjärde generationen som driver vingården. Idag är det ett modernt vineri med många olika varumärken och ett ekologiskt vin.

Genom att blanda inhemska druvor med mer traditionella, och genom att använda sig av det absolut senaste inom vinteknologin lyckas familjen göra magnifika viner. Bodegans viner har därför fått många utmärkelser genom åren.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
3000 ml 208 Kr 269708 Ordinarie
Kommentarer