Marqués de Riscal Sauvignon - 2007

VITA VINER 13.5%
Nigab
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Rueda Spanien
Druva
Sauvignon Blanc
Senaste betygen
Karaktäristik:
- Ljus, gul färg med ton.
- Stor, frisk och elegant doft med inslag av krusbär, vitavinbärsblad och citrus.
- Medelfyllig, frisk och fruktig smak med lång aromatisk eftersmak och inslag av citrus och krusbär.
Passar till: De flesta rätter med fisk och skaldjur samt lättare rätter som pajer och sallader. Servera väl kylt (6-8 grader).
Lagring: Vinner inte på lagring.
Vinet: Margués de Riscal har odlat Sauvignon Blanc i Ruedaområden sedan 1974. Idag är den tillåten att även använda under DO Rueda. Vinet är jäst under mycket låg temperatur för att bäst bevara fruktigheten och för att låta de primära aromerna blomma på bästa sätt.
Producenten: Det var på Marques de Riscal som det moderna rioja-vinet skapades år 1860, och än i dag är de en av de högst rankade producenterna i Rioja. Samtidigt som man vårdat traditionen har Marques de Riscal har fortsatt att utforska möjligheterna för vinodling, även i andra delar av Spanien. I början på 1970-talet bestämde de sig för att göra ett riktigt bra vitt spanskt vin och efter noggranna analyser fann man att Rueda var det bästa området i landet. Man nyplanterade vingårdar och byggde upp ett helt nytt, modernt vineri. I dag har Marques de Riscal fått många efterföljare, men är fortfarande ledande i Rueda.
Marques de Riscal på nätet: www.marquesderiscal.com
Området: Rueda är beläget mitt uppe på den spanska högplatån, med torra, varma somrar och svala vintrar. Det är i dag Spaniens främsta område för aromatiska, friska viner.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 99 Kr 8384801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer