Betyg
0
Senaste betygen
Färg: Medelhög intensitet, blåröd nyans.
Doft: Relativt stor, frisk och bärig med toner av blåbär och fat.
Smak: Medelfyllig, fruktigt, med bra struktur, balanserad syra, lång eftersmak och toner av fat.
Druva: 80 % cabernet sauvignon, 20 % tempranillo
Konsumtion: 1-2 år
Användning: Rätter av kött, fågel eller vegetariska rätter.
Carneval är ett nytt och modernt vin från Valencia. Levante, där Valencia ligger, är det näst största området för vinproduktion i Spanien. Här varvas stora moderna anläggningar med små traditionella bodegor. Liksom många andra områden i Spanien har man här kommit långt i sin modernisering av vinindustrin. Något som återspeglas i de viner som nu produceras, vanligtvis av mer gångbara internationella druvsorter.
Valencia är ett av de varmaste områdena i Spanien. Med sitt läge vid Medelhavskusten är trakterna mer kända för sin turism än för sina viner. Faktum är dock att Levante, där Valencia är ett av DO-områdena, är ett stort jordbruksområde, där inte bara vindruvor växer. Här odlas också citrusfrukter, mandlar och dadlar. Carneval Cabernet Sauvignon Tempranillo kommer från DO Valencia. Druvsammansättningen består av 80% cabernet sauvignon och 20% tempranillo. Druvorna genomgår först en kolsyrejäsning under fyra dagar innan alkoholjäsningen tar vid. Den varar under åtta dagar vid en temperatur på cirka 28 grader. Efter en malolaktisk jäsning lagras 30% av vinet på ekfat, medan resten lagras i rostfria tankar.
Doft: Relativt stor, frisk och bärig med toner av blåbär och fat.
Smak: Medelfyllig, fruktigt, med bra struktur, balanserad syra, lång eftersmak och toner av fat.
Druva: 80 % cabernet sauvignon, 20 % tempranillo
Konsumtion: 1-2 år
Användning: Rätter av kött, fågel eller vegetariska rätter.
Carneval är ett nytt och modernt vin från Valencia. Levante, där Valencia ligger, är det näst största området för vinproduktion i Spanien. Här varvas stora moderna anläggningar med små traditionella bodegor. Liksom många andra områden i Spanien har man här kommit långt i sin modernisering av vinindustrin. Något som återspeglas i de viner som nu produceras, vanligtvis av mer gångbara internationella druvsorter.
Valencia är ett av de varmaste områdena i Spanien. Med sitt läge vid Medelhavskusten är trakterna mer kända för sin turism än för sina viner. Faktum är dock att Levante, där Valencia är ett av DO-områdena, är ett stort jordbruksområde, där inte bara vindruvor växer. Här odlas också citrusfrukter, mandlar och dadlar. Carneval Cabernet Sauvignon Tempranillo kommer från DO Valencia. Druvsammansättningen består av 80% cabernet sauvignon och 20% tempranillo. Druvorna genomgår först en kolsyrejäsning under fyra dagar innan alkoholjäsningen tar vid. Den varar under åtta dagar vid en temperatur på cirka 28 grader. Efter en malolaktisk jäsning lagras 30% av vinet på ekfat, medan resten lagras i rostfria tankar.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 56 Kr | 275601 | Ordinarie |
Kommentarer