Catamayor Sauvignon Blanc - 2007

VITA VINER 13%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2007-11-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
San José
Druva
Sauvignon Blanc
Senaste betygen
Karaktär: Ett ljust vitt vin med inslag av gröna nyanser. Krispig och generös i doft och smak, med tydliga gröna druvinslag. Den välbalanserade syran och moderna frukten ger stor smak.
Passar till: Drink före maten och till rätter av fisk eller skaldjur, gärna kryddade med färska örter.
Kvalitetsfaktorer: Det maritima klimatet i San José påverkas av de kringliggande floderna, vilket ger ganska kalla vintrar och torra somrar med svala nätter och fuktiga morgnar. Konstbevattning är inte nödvändig. Samtliga druvor skördas manuellt med strikt urval av druvklasar. Mycket försiktig pressning av hela druvor, endast den självrunna musten används. Jäsning med utvalda jäststammar vid låg temperatur, 13-14 grader, för att bevara maximal friskhet och aromatisk intensitet hos vinet. Vinet jäses på rostfria tankar och kommer aldrig i kontakt med någon ek. Före buteljering görs en omsorgsfull selektion, bra de bästa tankarna används för Catamayor. Skruvkork.
Kort om: Bodegas Castillo Viejo är en erkänd vitvins producent i Uruguay. Familjeföretaget grundades 1927 och idag äger firman 130 hektar vinodlingar som drivs av syskonen Etcheverry. I mitten av 1990-talet startade vinhusets stora kvalitets- och utvecklingsarbete. Syskonen reste då runt i olika vinländer för att se och lära, hyrde sedan in vinmakare från hela världen och började satsa på export. På bara några år hade man skapat landets mest populära exportvin; Catamayor. Idag har vinhuset etablerat sig som en särskilt bra vitvinsproducent.

För ytterligare information www.castilloviejo.com
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 55 Kr 9844401 Beställning
Kommentarer