Aha Toro Tequila Añejo

SPRIT 40%
aliasSmith
Skapades 2008-07-19 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Aha Toro Añejo vann Guldkorken vid Vin & Avecmässan 2005, och den valdes till Sveriges tredje bästa tequila Añejo av tidningen apéritif #3, 2006 efter Herencia Historico och Arette Unique. Den serveras bäst som en exklusiv avec i Riedel tequilaglas strax under rumstemperatur. Aha Toro Añejo är ett fantastiskt alternativ till cognac och calvados aficionado. Prova den med en kopp kaffe, en verkligt trevlig upplevelse. Aha Toro finns också som Blanco och Reposado, den senare korades till "Sveriges bästa reposado" av tidnigen Apéritif #2, 2006.
Färg, doft och smak
Gyllene mörk bärnstensfärg. Påtaglig sötma från råsocker, viss fruktighet, ljus choklad och nougat. Börjar runt med vissa fattoner, går sen över i ceder och nougat, lång avslutning med chili, råsocker och kaffe i fronten.
Tillverkning och lagring
Agaven odlas i Los Altos i Jaliscos bergstrakter, vilket ger karaktäristiska frukttoner. Här är i synnerhet röda äpplen dominerande. Agavens stam bakas i en traditionell tegelugn som ger karaktär av bakad pumpa, sötpotatis och råsocker. Den ligger i 2 år på ekfat som tidigare innehållit bourbon.
Om destilleriet
Aha Toro Añejo tillverkas för Destilados Olé av Agabe Tequilana i den nästan obefintliga byn Jesus Maria i Jalisco. Haciendan "El Olvido" som är centrum för destilleriet är gammalt och anrik, här har man tillverkat tequila i nästan ett sekel.

Lagrad på Jack Daniels-fat (Amerikansk vitek) i två år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 549 Kr 59501 Ordinarie
Kommentarer