Betyg
0
Senaste betygen
Färg: Röd färg, knappt medelhög intensitet.
Doft: Medelstor, bärig doft med generös värme. Inslag av hallon och körsbär.
Smak: Friskt, medelfylligt och relativt mjukt vin. Bärig fruktighet med toner av hallon och körsbär, eldigt och varmt.
Konsumtion: 0-2
Användning: Gås, klassisk söndagsstek med gräddsås. Fläskfilé i krämig sås med banan, cocos och jordnötter.
Marqués de La Mancha kommer från den del av Spanien där Don Quixote en gång slogs mot de vita väderkvarnarna, regionen La Mancha.
La Mancha ligger på en högplatå, strax söder om Madrid, och är den största av Spaniens vinregioner, både till yta och producerad volym. Det är ett område där somrarna är extremt varma, uppemot 40 grader är vanligt, medan temperaturen vintertid ofta sjunker en bra bit under nollstrecket. Dessutom är det extremt torrt, och namnet La Mancha härstammar från det arabiska ordet för torrt land. Ändå går det alltså alldeles utmärkt att producera vin i detta område.
Vin har odlats i La Mancha i många hundra år och ursprungligen producerades främst rött vin. Efter vinlusens härjningar i slutet av 1800-talet planterades emellertid mest vita druvor och det är först under senare delen av 1900-talet som de röda vinerna åter blivit något att räkna med.
De bästa röda vinerna i La Mancha görs på druvan cencibel, det lokala namnet på tempranillo. Cencibel är också druvan i Marqués de La Mancha där den ger en mjuk, bärig fruktighet avrundad med värme och eldighet.
Doft: Medelstor, bärig doft med generös värme. Inslag av hallon och körsbär.
Smak: Friskt, medelfylligt och relativt mjukt vin. Bärig fruktighet med toner av hallon och körsbär, eldigt och varmt.
Konsumtion: 0-2
Användning: Gås, klassisk söndagsstek med gräddsås. Fläskfilé i krämig sås med banan, cocos och jordnötter.
Marqués de La Mancha kommer från den del av Spanien där Don Quixote en gång slogs mot de vita väderkvarnarna, regionen La Mancha.
La Mancha ligger på en högplatå, strax söder om Madrid, och är den största av Spaniens vinregioner, både till yta och producerad volym. Det är ett område där somrarna är extremt varma, uppemot 40 grader är vanligt, medan temperaturen vintertid ofta sjunker en bra bit under nollstrecket. Dessutom är det extremt torrt, och namnet La Mancha härstammar från det arabiska ordet för torrt land. Ändå går det alltså alldeles utmärkt att producera vin i detta område.
Vin har odlats i La Mancha i många hundra år och ursprungligen producerades främst rött vin. Efter vinlusens härjningar i slutet av 1800-talet planterades emellertid mest vita druvor och det är först under senare delen av 1900-talet som de röda vinerna åter blivit något att räkna med.
De bästa röda vinerna i La Mancha görs på druvan cencibel, det lokala namnet på tempranillo. Cencibel är också druvan i Marqués de La Mancha där den ger en mjuk, bärig fruktighet avrundad med värme och eldighet.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
5000 ml | 326 Kr | 303209 | Ordinarie |
Kommentarer