Rabiega Rouge

RÖDA VINER 12.5%
Skapades 2007-01-20 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
stinab
2012-02-27 9
Färg: Blåröd nyans, ganska hög färgintensitet.
Doft: Fruktigt doft med fin bärighet, inslag av vanilj, ek och rökta aromer.
Smak: Medelfyllig, frisk, fruktig med inslag av fat, svarta vinbär och örtkryddor.
Konsumtion: 0-1
Användning: Smakrika kötträtter, grytor och ostar.

Rabiega Rouge är ett medelfylligt vin från Provence. Rabiegas svenske vinmakare Lars Torstenson har designat vinet och ansvarat för tillverkningen i Frankrike.

Rabiega Rouge är ett trevligt vardagsvin som passar i de flesta sammanhang. Det är blandat av två olika druvsorter från departementet Var i Provence, 70% syrah och 30% cabernet sauvignon.

De ingående beståndsdelarna i Rabiega Rouge har valts ut efter ett ingående sökarbete i regionen. Målet har varit att hitta olika vintyper som tillsammans blir till ett trevligt vardagsvin som passar i de flesta sammanhang utan att för den skull upplevas som utslätat. Stor vikt har lagts vid att skapa en för vinet så komplett profil och bra balans som möjligt.

Efter blandningen av ingrediensvinerna har delar av vinet lagrats mellan tre och sex månader på ettåriga fat från Frankrike, Slovenien, Ungern och USA. Före buteljeringen har vinet klarats och filtrerats lätt. Eftersom ingen kylstabilisering och endast en lätt filtrering gjorts, i enlighet med grundprinciperna för allt vin producerats av Rabiega Vin, kan en fällning komma att uppstå i buteljen. Allt arbete med vinet har letts personligen av Rabiega Vins vinmakare Lars Torstenson som också gjort slutblandingen.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
3000 ml 148 Kr 334208 Ordinarie
stinab
2012-02-27 9

Kommentarer