Ursprung: Bourgogne
Vingårdar: Chambolle Musigny 1er Cru les Feusselottes
Jordmån: Kalkrik stenig lerjord
Skörd: Druvorna handskördades 15 september
Skördeuttag: 40 hl/ha
Vinmakare: Jacques Lardières
Druvor: Pinot Noir
Förslutning: Naturkork
Maison Jadot är en av Bourgognes mest meriterade producenter som i dag producerar mer än 150 viner från alla delar av Bourgogne. Tre saker har vinerna gemensamt: alla är AOC-viner – från kommunviner till Grand Cru, de säljs under Jadots varumärke och alla håller mycket hög kvalitet.
För kontinuiteten står vinmakaren Jacques Lardière, som ända sedan 1970 gett varje enskilt vin dess speciella prägel. Han säger: – Vi strävar inte efter att hitta något slags gemensam Jadot-stil. Tvärt om vill vi att varje vin ska spegla platsen det kommer ifrån – sin terroir
Den helt övervägande delen av Jadots toppkvalitetsviner görs på druvor från de egna vingårdarna i företagets fyra s k domäner, men man köper också druvor av utvalda odlare. De senaste åren har Jadot expanderat kraftigt, framförallt i Beaujolais. Man har bl a köpt kvalitetsvingårdar i Grand Cru-områdena Moulin-à-Vent och i Morgon. För tre år sedan byggde man ett nytt, toppmodernt vineri som redan efter ett par år måste byggas ut ytterligare.
Vinifikation: Fermenterades 3-4 veckor på tank.
Lagring: Lagrades på franska ekfat 15-18 månader.
Totalsyra: 3,92 g/l
Restsocker: 1,4 g/l
Vingårdar: Chambolle Musigny 1er Cru les Feusselottes
Jordmån: Kalkrik stenig lerjord
Skörd: Druvorna handskördades 15 september
Skördeuttag: 40 hl/ha
Vinmakare: Jacques Lardières
Druvor: Pinot Noir
Förslutning: Naturkork
Maison Jadot är en av Bourgognes mest meriterade producenter som i dag producerar mer än 150 viner från alla delar av Bourgogne. Tre saker har vinerna gemensamt: alla är AOC-viner – från kommunviner till Grand Cru, de säljs under Jadots varumärke och alla håller mycket hög kvalitet.
För kontinuiteten står vinmakaren Jacques Lardière, som ända sedan 1970 gett varje enskilt vin dess speciella prägel. Han säger: – Vi strävar inte efter att hitta något slags gemensam Jadot-stil. Tvärt om vill vi att varje vin ska spegla platsen det kommer ifrån – sin terroir
Den helt övervägande delen av Jadots toppkvalitetsviner görs på druvor från de egna vingårdarna i företagets fyra s k domäner, men man köper också druvor av utvalda odlare. De senaste åren har Jadot expanderat kraftigt, framförallt i Beaujolais. Man har bl a köpt kvalitetsvingårdar i Grand Cru-områdena Moulin-à-Vent och i Morgon. För tre år sedan byggde man ett nytt, toppmodernt vineri som redan efter ett par år måste byggas ut ytterligare.
Vinifikation: Fermenterades 3-4 veckor på tank.
Lagring: Lagrades på franska ekfat 15-18 månader.
Totalsyra: 3,92 g/l
Restsocker: 1,4 g/l
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 525 Kr | 9784701 | Beställning |
Kommentarer