El Miracle Chardonnay Sauvignon Blanc

VITA VINER 12.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2007-02-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Vicente Gandía Plá blev under senare delen av 1800-talet förtroendevald för traktens vinodlare i egenskap av regionens främste vinexpert. 1885 startade han en vinnégociantfirma i Grao, vid hamnen i Valencia. Han var mannen som såg till att områdets viner kom ut på den europeiska marknaden. De efterföljande generationerna utvecklade företaget ytterligare och idag drivs företaget av den fjärde generationen. Vinproduktionen i Valencia var ursprungligen inriktad på export av bulkvin men Gandía bröt traditionen i början av 1970-talet genom att börja exportera vin på butelj. Denna verksamhet har haft en gynnsam utveckling och idag är Gandía ett av de ledande företagen inom sitt område. I Utiel-Requena ligger deras vinifikationscenter och det är förmodligen ett av Europas modernaste vinanläggningar, med en kapacitet att producera kvalitativt vin i stor skala med hjälp av avancerad teknik.

Framställning: Druvorna skördas för hand de två första veckorna i September. De krossas och ges skalkontakt före fermentering som sker i rostfria ståltankar. 5 % av vinet jäser på ekfat.
Karaktäristik: Vinet har en vacker halmgul färg med viss intensitet. Ren, ung doft med aromer av fläder, mineral och smör. Torr, elegant smak med bra syra och fruktiga aromer påminnande om doft. Lång eftersmak.
Användning: Servera vinet svalt till grillad fisk eller ljusa kötträtter av kyckling eller fläsk.
Övrigt: Detta är Vicente Gandías senaste tillskott av kvalietetsviner från Valencia. Modern vinifiering och filosofi gör detta vin till ett av de mest tidstypiska.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 59 Kr 374301 Ordinarie
Kommentarer