Albaruta Montefalco Rosso

RÖDA VINER 14.5%
V&S
Skapades 2009-11-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Familjen Cecchi har varit verksam i Toscana i mer än 100 år. Idag driver bröderna Andrea och Cesare firman tillsammans med fadern Luigi. Trots att firman är ett familjeföretag är den en av Toscanas största vinproducenter. Cecchi expanderar nu i andra områden och satsar bl a i Umbrien där Albaruta Montefalco Rosso kommer ifrån.

Cecchi satsar stort på utveckling och forskning. I vinerierna använder man sig av den allra nyaste tekniken, man arbetar med att hitta de bästa klonerna av de druvsorter som odlas och man driver projekt som går ut på att kartlägga odlingsmarken i de olika vingårdarna. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för vin av hög kvalitet.

Albaruta Montefalco Rosso är gjort på en kombination av sangiovese 70%, sagrantino 15% och merlot 15%. Sagrantino karaktäriseras av körsbär, plommon och balsamiska örter. Sangiovese ger kryddighet och bär och merlot bidrar med mjuka garvsyror, björnbär och svarta vinbär. Druvorna vinifieras separat och blenden görs först när vinet tappas på franska ekfat där det lagras i 14 månader.

Ursprungsland: Italien
Producent: Cecchi
Färg: Hög intensitet, granatröd nyans
Doft: Stor, fruktig och frisk med tydlig körsbärston och inslag av cederträ, nyslaget gräs och vildhallon
Smak: Ung, mycket smakrik och intensiv med tydlig körsbärskaraktär
Druva: Sangiovese 70%, sagrantino 15%, merlot 15%
Årgång: 2005
Lagringsbarhet: 1-3 år
Användning: Vilt, oxstek, lagrade ostar, gärna fårost
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 99 Kr 259701 Ordinarie
Kommentarer