Indomita Reserva

RÖDA VINER 14.5%
Primewine Sweden
Skapades 2009-02-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: 70% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 10% Malbec
Framställning: Alla druvor från den 100 hektar stora Los Riscos Vineyard som ligger i Maipo Valley. Musten jäses i ståltankar med odlad jäst vid 28 grader med 14-20 dagars maceration (beroende på druvsort) med tre till fyra överpumpningar dagligen och en delestage per dag (man tappar av musten, för att direkt efter slå den över skalen igen för att öka extraktionen och syresätta musten). Därefter tappas vinet över till franska och amerikanska ekfat för att genomgå malolaktisk jäsning och lagring under sammanlagt 12 månader.
Utseende: Ung, mörk purpurröd färg, hög intensitet
Doft: Doften är stor och djup, generöst och intensivt mörkt bärfruktig i ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär och solmogna björnbär och med en finstämt avrundad nyans av ek.
Smak: Smaken är medelfyllig, torr men fint fruktig med en solmogen fruktsötma som balanseras av en frisk syra och väl integrerade tanniner. Eftersmaken är medellång, torr och friskt fruktig med en mild ton av ekfat.
Användningsområden: Den här vintypen kräver mat, då gärna rätter av fågel och kött som är medelkraftiga och som serveras med tillbehör som balanserar syran och strävheten något. Bra exempel på sådana är såser och stuvningar (gärna med mejeriprodukter i), gratänger och puréer och krämiga risottos. Skysåser inkokta med rött vin samt svamp och sältan från charkuterier och är också fina tillbehör. Undvik alltför kryddheta och söta inslag i maten, eftersom sådana lätt förhöjer strävheten, i viss mån även syran, för mycket. Passar också bra till salta och krämiga ostar. Dricks fram till och med 2008 vid 17-20 grader, gärna i glas med medelstor kupa.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 64 Kr 672301 Ordinarie
Kommentarer