Killawarra Semillion Colombard

VITA VINER 12.5%
Skapades 2006-12-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Färg: Medelhög intensitet, gul nyans.
Doft: Stor, aromatisk, fruktig med parfymerad ton och inslag av lavendel.
Smak: Medelfyllig, lätt parfymerad, tropiskt fruktig med inslag av viol.
Konsumtion: 0-1
Användning: Aperitif. Gravad lax. Kinesisk mat med sötsur sås.

I Australien är somrarna och höstarna (som infaller då vi har vår i Europa) mycket heta, och druvor som skördas på dagen löper risk att kokas till saft i det varma solskenet. Därför skördas de känsliga druvorna till Killawarra White alltid nattetid.

I södra Australien växer en speciell sorts träd kring vingårdarna. Det trädet kallas killawarra av urbefolkningen som bor där, och Killawarra har också blivit namnet på vinet som kommer därifrån.

Killawarra grundades 1969 och fungerar på många sätt som en traditionell negociant, med förebild från Bordeaux. En negociant är en typ av grossist som köper in vin från olika vinodlare för att blanda och buteljera under egen etikett. På så vis kan negocianten hålla en jämn kvalitet på sina viner, genom att helt enkelt köpa druvor där de är bäst.

Killawarra White är gjort på semillon och colombard. Efter krossning kalljästes druvorna vid tolv graders temperatur i nästan två veckor, varefter det kyllagrades vid sex grader några månader innan buteljering.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
3000 ml 196 Kr 679608 Ordinarie
Kommentarer