Betyg
1
Grappa var för bara tio år sedan något som de flesta svenskar ansåg vara något grovt och närmast odrickbart. Idag är detta ett av de starkast växande spritsegmenten i Sverige, och fler och fler konsumenter inser att grappa idag är långt ifrån det grova destillat för jordbruksarbetare det en gång var. Grappa görs på pressresterna (skal, kärnor och stjälkar) efter vintillverkning och är oftast inte lagrad på fat.
Giacomo Montresor är idag en av de mest respekterade vinproducenterna i Veneto. Från sin bas i staden Montresor (döpt efter familjen) vid Gardasjöns södra strand har de kanske blivit allra mest kända för det vita vinet Bianco di Custoza. Familjens egen vingård, där man odlar druvor till just Bianco di Custoza, heter Fattoria de Cavalcaselle, och på pressresterna härifrån gör man grappan med samma namn.
Fattoria di Cavalcaselle är en klassisk grappa – vattenklar; stor, ren doft med inslag av stjälkrussin och en ton av halm; fyllig, ren och fruktig smak med inslag av torkad frukt. Smaken har en angenäm rundhet med antydan till druvsötma som gör detta till den perfekta ”basgrappan” som ingen bar klarar sig utan.
Giacomo Montresor är idag en av de mest respekterade vinproducenterna i Veneto. Från sin bas i staden Montresor (döpt efter familjen) vid Gardasjöns södra strand har de kanske blivit allra mest kända för det vita vinet Bianco di Custoza. Familjens egen vingård, där man odlar druvor till just Bianco di Custoza, heter Fattoria de Cavalcaselle, och på pressresterna härifrån gör man grappan med samma namn.
Fattoria di Cavalcaselle är en klassisk grappa – vattenklar; stor, ren doft med inslag av stjälkrussin och en ton av halm; fyllig, ren och fruktig smak med inslag av torkad frukt. Smaken har en angenäm rundhet med antydan till druvsötma som gör detta till den perfekta ”basgrappan” som ingen bar klarar sig utan.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
700 ml | 269 Kr | 31901 | Ordinarie |
Kommentarer
Anders B