Santa Rita Floresta Sauvignon Blanc - 2007

VITA VINER 13.5%
AMKA
Skapades 2010-05-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druva: Sauvignon Blanc
Årgång: 2006

Santa Rita är en av Chiles äldsta vinproducenter. De första planteringarna gjordes i slutet av 1700-talet i Maipodalen. År 1805 byggdes den berömda vinkällare som nu kallas ”frihetskällaren”. Santa Rita som det ser ut idag grundades 1880 av politikern och finansmannen Domingo Fernandez Concha. Han anlade en imponerande vingård med hus i kolonial stil, egen kyrka och park omgärdat av de stora vinodlingarna. På grund av projektets storlek och markens otillgänglighet valde man att ta namnet Santa Rita efter skyddshelgonet för omöjliga gärningar, Margarita de Casia.

Det finns få viner som visar kvalitet, komplexitet, en stolt vinmakaretratition och Chiles terroir på samma fantastiska vis som Santa Ritas dekorerade Floresta-serie.

Skörden börjar redan i mitten av februari och håller på fram till slutet av mars. Druvorna skördas enbart under de lite kyligare morgontimarna. Klonerna vinifieras separat och kalljäses i temperaturkotrollerade ståltankar. Vinet vilar på jästfällingen innan det klaras och buteljeras.

Doften är stor med inslag av citrus, mogen kiwi och krusbär.
Smaken elegant, krispig och koncentrerad med toner av mogen kiwi, krusbär och en balanserad syra.
Floresta Leyda Sauvignon Blanc passar utmärkt till skaldjur och getost.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 9619801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer