Armagnac Alchemist 14 Years

SPRIT 42%
Galatea Spirits
Skapades 2008-12-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Stil
Armagnac
Senaste betygen
Smakbeskrivning: Stor druvig doft med balanserande fatkaraktär. Inslag av nötter och choklad men framför allt torkad frukt och russin. Fyllig och eldig smak med lite oljig känsla och en angenäm liten sötma. Lång god eftersmak med ton av choklad och torkad frukt.
Passar till: Som digestif efter maten, med eller utan kaffe
Övrigt: The Alchemist är en serie spritdrycker med hög kvalitetsprofil. Tanken är att kunna erbjuda god whisky, calvados, armagnac och annan lagrad sprit under samma etikett. Ett helt nytt koncept. Gemensamt för alla produkter är nogrant urval och varsam hantering. Man kylfiltrerar inte och tillsätter inga färgämnen. För närvarande kan vi utöver armagnac erbjuda calvados och två maltwhiskies från The Alchemist.

Château de Castex är en liten relativt okänd producent i Bas-Armagnac, området som anses ge den bästa kvaliteten på armagnac. Man har inget eget destilleri utan anlitar på traditionellt vis ett mobilt destillleri. Spriten destilleras enligt methode armagnaciase. Denna traditionella metod, med en destillation i en speciell typ av panna, ger en väldigt smakrik sprit. Detta är den viktigaste skillnaden mellan armagnac och cognac.
Kommentarer