Betyg
0
Senaste betygen
Årgång: 2008
Druvsort: Chardonnay
Alkoholhalt: 0.13
Produkttyp: Vita viner - torra
Ursprung: Elgin, Overberg, Sydafrika
Producent: Oak Valley Wines
Artikelnummer: 2047-01
Pris Exkl Moms: 119,20 kr/750 ml
Pris Inkl Moms: 149,00 kr/750 ml
Sortiment: Ordinarie
Färg: Djupt gyllengul
Doft: Komplex, nötig och elegant doft med inslag av gula plommon, citrus, lime, mineral och rostade fat.
Smak: Nyanserad, torr och mycket frisk smak med inslag av rostade nötter, smör, gula plommon, citrus och mineral. Lång rostad avslutning.
Pssar till: Serveras vid 10 - 12 grader till smakrika rätter av ljust kött, fågel eller grillad fisk
Tillverkning & Lagring: Storlek på vingården: 49 hektar, där de första vinrankorna sattes 1985 Jordart/jordmån: Grusig jord med ett bördigt lager av lera. Vinifieringsteknik: Avstjälkning, krossning, pneumatisk pressning av druvorna skedde följt av två dagars stabilisering. Jäsningen startade naturligt i nya franska ekfat och varade i 10 veckor. Därpå genomgick 70% av vinet malolaktisk jäsning. Lagring: 9 månader på 40% nya, 50% ettåriga och 10% tvååriga franska ekfat.
Druvsort: Chardonnay
Alkoholhalt: 0.13
Produkttyp: Vita viner - torra
Ursprung: Elgin, Overberg, Sydafrika
Producent: Oak Valley Wines
Artikelnummer: 2047-01
Pris Exkl Moms: 119,20 kr/750 ml
Pris Inkl Moms: 149,00 kr/750 ml
Sortiment: Ordinarie
Färg: Djupt gyllengul
Doft: Komplex, nötig och elegant doft med inslag av gula plommon, citrus, lime, mineral och rostade fat.
Smak: Nyanserad, torr och mycket frisk smak med inslag av rostade nötter, smör, gula plommon, citrus och mineral. Lång rostad avslutning.
Pssar till: Serveras vid 10 - 12 grader till smakrika rätter av ljust kött, fågel eller grillad fisk
Tillverkning & Lagring: Storlek på vingården: 49 hektar, där de första vinrankorna sattes 1985 Jordart/jordmån: Grusig jord med ett bördigt lager av lera. Vinifieringsteknik: Avstjälkning, krossning, pneumatisk pressning av druvorna skedde följt av två dagars stabilisering. Jäsningen startade naturligt i nya franska ekfat och varade i 10 veckor. Därpå genomgick 70% av vinet malolaktisk jäsning. Lagring: 9 månader på 40% nya, 50% ettåriga och 10% tvååriga franska ekfat.
Kommentarer