Tarapacá La Cuesta Cabernet Sauvignon Syrah

RÖDA VINER 14.5%
Bibendum
Skapades 2008-08-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Smaktyp: Rött vin medelfylligt
Druvor: Cabernet Sauvignon 70%, Syrah 30%
Beskrivning: Klassisk doft av Cabernet Sauvignon med sval bärighet av mörka bär och fina fattoner av kaffe och smörkola. Rökig och lätt örtig ton från Syrahdruvan. Smaken är solmogen och välbalanserad med bäriga toner av svartvinbär som rundas av med välbalanserade rostade fattoner av kaffe, kakao och smörkola.
Passar till: Perfekt till smakrika rätter på kött. Prova gärna söndagsstek tillsammans med en klassisk gräddsås smaksatt med lite svartvinbärsgelé som möter den solmogna fruktsötman i vinet fint.
Framställning: Namnet La Cuesta betyder kullen och relaterar till läget på de vingårdar som druvorna är skördade ifrån. La Cuesta ingår i en serie så kallade terroir-viner där idén är att låta jordmån och mikroklimat helt avspeglas i vinet.
Druvorna till detta vin kommer ifrån Maipo Valley i centrala Chile strax söder om Santiago. All viner hos Tarapaca görs på egna odlade druvor, inga druvor köps in från andra odlare. På så sätt har man fullständig kontroll på hela processen – från druva till färdigt vin.
Druvorna är noga utvalda och skördades i början av april. Druvornas växtplast på kullen ger extra exponering mot solen och bra dräneringsegenskaper. Framställningen görs enlig modern teknik med temperaturkontrollerad jäsning samt lagring på rostfria ståltankar. Delar av vinet har lagrats på ekfat.
Lagring: Vinet är utmärkt att dricka nu men går att spara i upp till två år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 79 Kr 2654301 Beställning
Kommentarer