Betyg
4
Senaste betygen
lunken
2015-12-04carlos84
2012-02-22balder
2011-03-03Thorsten
2011-02-26anandasama
2011-01-19
Smakbeskrivning: Stor kryddig doft med inslag av humle och karamell. Eldig och maltig smak med viss beska och inslag av kryddor (nejlika och saffran mm). Lång eftersmak med sötma och humlebeska.
Passar till: Detta alkoholstarka öl är i första hand tänkt att smutta på efter maten, men det passar utmärkt som alternativ till vin till vissa förrätter framför allt soppor och grönsaksrätter
Övrigt: I Belgien är den gamla traditionen med klosteröl väl bevarad. Mest berömda är Trappist-ölen, men en mängd andra intressanta klosteröl, Abdijbier eller Bière d’Abbaye, står också att finna. Abbaye Notre-Dame de Leffe ligger i Flandern i södra Belgien. Klostret byggdes redan 1152 men har haft en besvärlig historia med översvämningar, bränder och plundring. När klostret 1952 blev det första att låta licensbrygga sitt öl, hade man inte bryggt eget öl på länge. Att sälja rätten att brygga ölet var ett sätt att förbättra klostrets ekonomi. Idag bryggs Leffe Klosteröl av Interbrew enligt klostrets gamla recept.
Leffe Tripel är bryggt på huvudsakligen ljus malt med en mindre del karamellmalt samt råsocker och smaksatt med flera sorters aromahumle.
Passar till: Detta alkoholstarka öl är i första hand tänkt att smutta på efter maten, men det passar utmärkt som alternativ till vin till vissa förrätter framför allt soppor och grönsaksrätter
Övrigt: I Belgien är den gamla traditionen med klosteröl väl bevarad. Mest berömda är Trappist-ölen, men en mängd andra intressanta klosteröl, Abdijbier eller Bière d’Abbaye, står också att finna. Abbaye Notre-Dame de Leffe ligger i Flandern i södra Belgien. Klostret byggdes redan 1152 men har haft en besvärlig historia med översvämningar, bränder och plundring. När klostret 1952 blev det första att låta licensbrygga sitt öl, hade man inte bryggt eget öl på länge. Att sälja rätten att brygga ölet var ett sätt att förbättra klostrets ekonomi. Idag bryggs Leffe Klosteröl av Interbrew enligt klostrets gamla recept.
Leffe Tripel är bryggt på huvudsakligen ljus malt med en mindre del karamellmalt samt råsocker och smaksatt med flera sorters aromahumle.
Kommentarer
balder
Ronny T
Arakun