Albor Viura

VITA VINER 11.5%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2007-02-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Tierra de Manchuela
Druva
Aíren
Senaste betygen
Ursprung: Kastilien-La Mancha
Vinberedning: De manuellt skördade druvorna omhändertas direkt, pressas varsamt och kylmacereras (urlakas), varefter musten får vila i 10-12 timmar innan alkoholjäsningen tar vid.
Färg: Ett klart vitt vin med halmgula toner och grönaktiga inslag.
Doft: Fruktigt vin med toner av färska frukter såsom päron, äpple och melon.
Smak: Ett friskt och härligt fruktigt vin med en pigg syra som ackompanjerar väl de tydliga tonerna av gröna äpplen, päron och den smak av melon som finns i eftersmaken.
Serveringstemp: ca 8-10°C
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Vin och mat: Detta fräscha okomplicerade vin från södra Spanien är en given partner till icke för smakrika rätter av fisk, skaldjur och kyckling. På grund av den generösa fruktigheten och avsaknaden av strävhet är detta vin perfekt till kryddstark mat. Albor Blanco är även trevlig som apéritif eller att ”smutta på” i köket medan man tillreder middagen.
Producent: Vi befinner oss i de centrala delarna av Spanien i hjärtat av Castilla La Mancha hos Casa de la Viña, en producent som bedriver produktion av såväl röda som vita viner på sina 200 hektar. Vingården erbjuder olika ”terroirs”, något som uttrycks i de olika vinerna som gården producerar. Varje ”plot” skördas separat och manuellt, vilket gör att druvorna kan plockas vid exakt rätt tillfälle när de nått full mognad. Vinstockarna är i genomsnitt 20-25 år gamla. Casa de la Viña har 1 500 franska och amerikanska ekfat till sitt förfogande och källaren har en kapacitet att lagra 300 000 flaskor.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 59 Kr 7277101 Beställning
Kommentarer