Oaxen Honungsbäsk

SPRIT 40%
Premium wines
Skapades 2007-01-16 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Beskrivning: Kryddig och läcker doft av malört och honung. Smaken är mjuk och behaglig med fin malörtston som avrundas med läcker honungssötma.

Passar till: Kyld som snaps eller rumstempererad som digestif.

Framställning: Oaxen Skärgårdskrog har sedan 1994 till sitt välkända julbord kunnat erbjuda en egenkryddad, mild och honungssötad bäsk. Denna uppskattade snaps kommer nu att göras tillgänglig för alla. Oaxen Skärgårdskrog i samarbete med Malmköpings nya Spritbolag samt Premium Wines Sweden lanserar nu OAXEN HONUNGSBÄSK på den svenska marknaden.

OAXEN HONUNGSBÄSK är kryddad med malört (Artemisia Absinthium) som plockas på den natursköna kalkstensön Oaxen som är belägen öster om Mörkö. Honungen som avrundar och ger bäsken en mjuk och nyanserad eftersmak har även den lokal anknytning genom öns tre befintliga bikupor.

OAXEN HONUNGSBÄSK är årgångsbetecknad. Då man alltid i produktionen använder årets skörd av Malört från Oaxen samt färsk honung har vi valt att årgångsbeteckna produkten. Den första flaskorna som lämnar fabriken har sålunda årgång 2004

OAXEN HONUNGSBÄSK har en mild och mjuk beska från malörten som balanseras av en lätt honungssötma. För formgivningen står Helen Sköld som samarbetat med Oaxen Skärgårdskrog under många år.

Brännvinet produceras hos Malmköpings nya Spritbolag som är en ny spritfabrik belägen i centrala Malmköping. Den grundades och drivs av den kända spritprofilen Henrik Facile. Spritbolaget legotillverkar välkända spritvarumärken för bland annat den skandinaviska, amerikanska, engelska och ryska marknaden. I fabriken tas även fram och tillverkas egna varumärken

Lagring: Eftersom Oaxen Honungsbäsk är gjord på färsk malört och äkta honung är färgen inte helt klar och efter lagring kommer den att få en lätt mognadsfällning.
Kommentarer