Betyg
0
Senaste betygen
GAISLeeds
2020-09-22shaitan
2018-12-27Aki Urhonen
2013-10-28Cartman666
2011-08-09FeadAnIolair
2011-04-19
Edradour grundades 1825 och hette från början Glenforres Distillery. Idag är Edradour det sista gammaldags gårdsdestilleriet som finns kvar och ägs av den legendariske Andrew Symington, grundare av den oberoende buteljeringsfirman Signatory.
Destilleriets pittoreska vita byggnader med rödmålade dörrar passar in perfekt i de natursköna omgivningar nära byn Pitlochry i de södra högländerna.
Edradour är Skottlands minsta destilleri och dess årsproduktion av whisky motsvarar ett normalstort destilleris veckoproduktion. Produktionen ligger på 12-15 fat i veckan vilket motsvarar 90.000 liter årligen.
Produktionen är inte bara småskalig utan även synnerligen hantverksmässig. Så sent som 1947 fick de el till destilleriet. Här styr tradition och kunnande framför teknologi och stordrift.
Edradour tar sitt vatten från närliggande Edradour Burn. Kornet köps lätt rökt, färdigmältat och malet. Mäskkaret i gjutjärn har en öppen topp och är lika gammal som destilleriet.
De två jäskaren rymmer vardera 1.000 liter och är tillverkade i ”Oregon Pine”. Destilleriet har två kopparpannor av boiling ball modell. Mäskpannan och spritpannan är Skottlands minsta och rymmer 4.000 liter respektive 2.000 liter. Hade de varit mindre skulle de klassats som hembrännarutrustning.
Whiskyn som produceras på Edradour Distillery lagras normalt sett på sherryfat även om destilleriet under senare år med stor framgång lanserat slutlagringar på en mängd olika fat i serien "Straight from the Cask". Destilleriets standardbuteljeringar är eleganta och komplexa och kännetecknas av gräddig maltsötma, torkad frukt och en läcker kryddighet.
Färg: Mörkt bärnstensfärgad.
Doft: Söt, blommig och läckert kryddig med inslag av russin och torkad frukt.
Smak: Maltig, gräddig och lite söt med tydlig smak av sherry, kakao, russin och torkad frukt blandat med ett diskret inslag av vanilj.
Eftersmak: Mjuk, rund och värmande eftersmak med lätt sherrysötma.
Destilleriets pittoreska vita byggnader med rödmålade dörrar passar in perfekt i de natursköna omgivningar nära byn Pitlochry i de södra högländerna.
Edradour är Skottlands minsta destilleri och dess årsproduktion av whisky motsvarar ett normalstort destilleris veckoproduktion. Produktionen ligger på 12-15 fat i veckan vilket motsvarar 90.000 liter årligen.
Produktionen är inte bara småskalig utan även synnerligen hantverksmässig. Så sent som 1947 fick de el till destilleriet. Här styr tradition och kunnande framför teknologi och stordrift.
Edradour tar sitt vatten från närliggande Edradour Burn. Kornet köps lätt rökt, färdigmältat och malet. Mäskkaret i gjutjärn har en öppen topp och är lika gammal som destilleriet.
De två jäskaren rymmer vardera 1.000 liter och är tillverkade i ”Oregon Pine”. Destilleriet har två kopparpannor av boiling ball modell. Mäskpannan och spritpannan är Skottlands minsta och rymmer 4.000 liter respektive 2.000 liter. Hade de varit mindre skulle de klassats som hembrännarutrustning.
Whiskyn som produceras på Edradour Distillery lagras normalt sett på sherryfat även om destilleriet under senare år med stor framgång lanserat slutlagringar på en mängd olika fat i serien "Straight from the Cask". Destilleriets standardbuteljeringar är eleganta och komplexa och kännetecknas av gräddig maltsötma, torkad frukt och en läcker kryddighet.
Färg: Mörkt bärnstensfärgad.
Doft: Söt, blommig och läckert kryddig med inslag av russin och torkad frukt.
Smak: Maltig, gräddig och lite söt med tydlig smak av sherry, kakao, russin och torkad frukt blandat med ett diskret inslag av vanilj.
Eftersmak: Mjuk, rund och värmande eftersmak med lätt sherrysötma.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
700 ml | 499 Kr | 8050701 | Beställning |
Kommentarer