Aha Toro Tequila Reposado

SPRIT 40%
aliasSmith
Skapades 2008-02-18 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Gunnar H
2007-09-24 8
Aha Toro Reposado korades till den "Sveriges bästa reposado" av tidnigen Apéritif #2, 2006 . Den avnjuts bäst som en exklusiv digestif/avec och serveras sval (cirka 16°C) i ett Riedel tequilaglas. Den är fantastisk som bas i cocktails och för grappa-älskaren blir Aha Toro Reposado ett intressant möte. För den lite djärvare är den även ett utmärkt ackompanjemang till mat, i synnerhet med smaker som äpple, päron och honung. Aha Toro Reposado finns även som Blanco och Añejo, den senare vinnare av Guldkorken 2005.
Färg, doft och smak
Gyllene bärnstensfärg. Fruktig, honung, lite syrlighet och oväntat liten faktkaraktär. Börjar mjukt med viss syrlighet, därefter viss fruktighet från röda äpplen och honung, avslutar relativt pepprigt med inslag av cederträ och choklad. Aha Toro Reposado är trogen sin råvara, men har tagit fin smak av fatlagringen.
Tillverkning och fatlagring
Agaven odlas i Los Altos i Jaliscos bergstrakter, vilket ger karaktäristiska frukttoner. Här är i synnerhet röda äpplen dominerande. Agavens stam bakas i en traditionell tegelugn som ger karaktär av bakad pumpa, sötpotatis och råsocker. Den ligger i 9 månader på ekfat som tidigare innehållit bourbon.
Om destilleriet
Aha Toro Reposado tillverkas för Destilados Olé av Agabe Tequilana i den nästan obefintliga byn Jesus Maria i Jalisco. Haciendan "El Olvido" som är centrum för destilleriet är gammalt och anrik, här har man tillverkat tequila i nästan ett sekel.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 499 Kr 7053401 Beställning
Gunnar H
2007-09-24 8

Kommentarer