Gallo Estate Chardonnay - 2003

VITA VINER 14.5%
Skapades 2009-11-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Northern Sonoma USA
Druva
Chardonnay
Senaste betygen
Färg: Medeldjup, halmgul och svagt grönskimrande färg
Doft: Stor, komplex och mycket fruktig med fräscha inslag av päron, persika och röda äpplen samt lätta toner av rostade fat.
Smak: Fyllig, torr, kryddig med ganska fet och smörig karaktär. Riklig fruktighet av äpplen och citrus same en lång eftersmak med tydlig nötig fatkaraktär.
Konsumtion: 0-5
Användning: Lätta och medelkraftiga rätter av fisk, skaldjur, fågel och fläskkött.

Bröderna Ernest och Julio Gallo grundade sin första vingård 1933, i hjärtat av Kaliforniens Central Valley, med tanken att producera en kvalitetsprodukt till rimligt pris. I en lagerlokal ställde de in en press- och jäsutrustning, köpt på kredit, och startade den resa som med tiden skulle göra E&J Gallo till den största och mest kända vinproducenten i hela USA.

Sonoma Estate är de allra finaste vinerna i familjens vinportfölj. De är gjorda på de allra bästa druvorna från familjens ägor och framställda på traditionellt vis i mycket begränsad mängd. Sonoma Estate Chardonnay är gjort på chardonnaydruvor från Laguna Estate Blocks i Russian River Valley, en plats med grusig och sandig jordmån. Druvorna skördades för hand och de hela klasarna pressades försiktigt för att ge så ren och klar must som möjligt, utan någon bitterhet från skal och kärnor.Druvmusten fick jäsa på nya franska ekfat och därefter lagras vinet på samma fat i 11,5 månader, med omrörning av jästfällningen s.k. batonnage var annan vecka.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 399 Kr 8080401 Beställning
Kommentarer