Gallo Frei Ranch Vineyard Cabernet Sauvignon - 2003

RÖDA VINER 13.5%
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2003
2005
Färg: Hög intensitet, röd nyans.
Doft: Mycket bärig och kryddig, med toner av björnbär, hallon och ek.
Smak: Fyllig, frisk och med strävhet som balanseras av en rik fruktighet. Kryddiga toner av mörka bär, vanilj och rostad ek.
Konsumtion: 0-3
Användning: Smakrika rätter av lamm, nöt eller gris.

Bröderna Ernest och Julio Gallo grundade sin första vingård 1933, i hjärtat av Kaliforniens Central Valley, med tanken att producera en kvalitetsprodukt till rimligt pris. I en lagerlokal ställde de in en press- och jäsutrustning, köpt på kredit, och startade den resa som med tiden skulle göra E&J Gallo till den största och mest kända vinproducenten i hela USA.

Bland alla de vingårdar som Gallo äger finns det några som utmärker sig extra mycket, och år efter år ger druvor av högre kvalitet än firmans övriga egendomar. Dessa fåtal utvalda vingårdar buteljeras separat som Ernest & Julio Gallo Single Vineyard och representerar det allra bästa som går att få från Kalifornien.The Frei Ranch köptes av Gallo 1977, men redan 1934 köpte man druvor från den här vingården som planterades redan på 1800-talet. Ranchen ligger i Dry Creek Valley i Sonoma, på gränsen till Alexander Valley, och jordmånen består av grusig lerjord. Heta dagar och svala nätter karaktäriserar vingården som omfattar 263 hektar och är uppodlad med enbart blå druvsorter.Frei Ranch Vineyard Cabernet Sauvignon är gjord på 98 procent cabernet sauvignon och 2 procent malbec. Druvklasarna avstjälkades men krossades inte innan de skickades att jäsa i både vanliga rostfria tankar och roterande jäskar som ger ökad extraktion av färg- och smakämnen. Jästemperaturen var ganska hög, mellan 29 och 31 grader. Det färdiga vinet lagrades därefter 24 månader på ekfat, både franska och amerikanska.
Kommentarer