Luis Felipe Edwards Chardonnay - 2007

VITA VINER 14%
Premium Wines
Skapades 2008-02-18 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Colchagua
Druva
Chardonnay
Senaste betygen
Smaktyp: Vita viner, fylliga & smakrika, torra
Beskrivning: En mycket attraktiv doft med inslag av melon, ananas och banan tillsammans med en fin ton av fransk ek. En ganska kraftig chardonnay med fin balans mellan druva och ekfat. Här finns en fin liten smörighet och en god fruktsyra. Behaglig och lång eftersmak.
Passar till: Diverse fiskrätter. Gärna tillagade med en kraftigare sås som innehåller grädde och/eller vin. Varför inte en halstrad marulkskotlett med smörig musselsås och gratinerade duchesstoppar smaksatta med västerbottenost.
Framställning: Luis Felipe Edwards har mycket hög status i Chile och ambitionen är att bli bäst. Konsulterande oenolog är den före detta vinmakaren på Château Lafite Rotschild (ansvarig mellan 1982-1994) och Mike Favrillo, tidigare vinmakare hos South Coorp i Australien.
Druvorna till detta vin kommer från Santa Bernardita de Pupilla Farm av stockar som gav en skörd på 13.000 kg per hektar. Jäsningen vid 16 grader pågick under 20 dagar. 25% av vinet lagrades på franska ekfat med jästfällningen under 5 månader. Resterande delen lagrades i rostfria ståltankar
Lagring: Går att spara under ett par om om bra lagringsmöjligheter finns, men mycket god att dricka redan nu.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 74 Kr 8097901 Beställning
Kommentarer