Domaine de Calet Cuvée - 2003

RÖDA VINER 13.5%
Wineworld
Skapades 2007-10-07 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
VdP d'Oc
Druva
Syrah Grenache Carignan
Senaste betygen
Ursprung: Costières de Nimes, Languedoc-Roussillon
Druvor: 35% Syrah, 35% Grenache, 30% Carignan

Domaine de Calet består av 38 hektar välskötta vinodlingar som är bland de äldsta och vackrast belägna gårdarna i regionen Costières de Nïmes, i gränslandet mellan Rhône, Provence och Camargue. Den bördiga jordmånen, sydläge och god vattentillgång är basen för en högkvalitativ vinodling. Detta i kombination med kvalitetstänkande, investering i modern utrustning och miljömedvetenhet har gjort att Domaine de Calet på några få år blivit en av de bästa vinproducenterna i regionen.

De mellan 10-50 år gamla vinstockarna får sin näring ur Rhônedeltats gula och röda stenjordar, fyllda med runda kiselstenar som under miljoner år slipats av floden och som tillåter regnet filtrera sig djupt och bilda bra grundvatten-förhållanden. Dessutom magasinerar stenarna solvärme under dagarna som skyddar vinstockarna under nattens något kyligare timmar.
Placering, beskärning och skörd av vinrankorna måste ständigt anpassas efter druvornas olika förutsättningar. Därför är skördetillfället kanske den viktigaste delen vid vintillverkning då druvorna måste tas vid exakt rätt tidpunkt. Ofta skördar man nattetid för att druvorna skall vara rätt tempererade inför pressning och jäsning. Fermentering sker i rostfria ståltankar och därefter buteljeras vinet.

Karaktär: Trevlig, typisk sydfransk doft i svagt köttig, inbjudande och lite eldig, fruktig stil. Smaken är mycket fyllig och sammetslen med välbalanserad syra, frukt och tanniner. Ett mycket ursprungstypiskt, rejält och välsmakande vin.
Serveringstemperatur: Ca 16-18 C grader
Passar till: Perfekt till grillat lamm och rätter med sydfransk eller medelhavs-karaktär (läs; vitlökskryddade rätter) Vinet kan lagras upp till 4-5 år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 75 Kr 8107601 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer