Betyg
0
Senaste betygen
Druvor: Xarel-lo
Vinifiering: Druvorna kommer från egna vingårdar i Lavit. Stockarna är 25-30 år gamla. Musten ligger först tillsammans med skalen, för att laka ut aromer. Sedan jäser ca 35 % av den rena musten i ekfat (amerikansk och fransk ek), och ligger efter jäsningen kvar på fat för att ge vinet ytterligare karaktär (sur lie). Resten av musten jäser i rostfria ståltankar. Slutligen blandas de två basvinerna till det färdiga Creu de Lavit och får vila en tid på rostfria ståltankar före buteljering. Vinmakare är Adolfo Heredia och Gabriel Suberviola.
Doft: Stor doft med inslag av gula plommon, persikor och mogna päron. Behaglig ton av vanilj och mint.
Smak: Medelfyllig, torr, balanserad smak med behaglig friskhet. Lång eftersmak med toner av persikor, päron, mint och litet nymald vitpeppar.
Passar till: Ljusa kötträtter (kyckling), grillade eller kokta fiskrätter, pasta med lätt, krämig sås, getost, rödkittostar.
Vinifiering: Druvorna kommer från egna vingårdar i Lavit. Stockarna är 25-30 år gamla. Musten ligger först tillsammans med skalen, för att laka ut aromer. Sedan jäser ca 35 % av den rena musten i ekfat (amerikansk och fransk ek), och ligger efter jäsningen kvar på fat för att ge vinet ytterligare karaktär (sur lie). Resten av musten jäser i rostfria ståltankar. Slutligen blandas de två basvinerna till det färdiga Creu de Lavit och får vila en tid på rostfria ståltankar före buteljering. Vinmakare är Adolfo Heredia och Gabriel Suberviola.
Doft: Stor doft med inslag av gula plommon, persikor och mogna päron. Behaglig ton av vanilj och mint.
Smak: Medelfyllig, torr, balanserad smak med behaglig friskhet. Lång eftersmak med toner av persikor, päron, mint och litet nymald vitpeppar.
Passar till: Ljusa kötträtter (kyckling), grillade eller kokta fiskrätter, pasta med lätt, krämig sås, getost, rödkittostar.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 118 Kr | 8122101 | Beställning |
Kommentarer