El Bosque Syrah - 2006

RÖDA VINER 14.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Casablanca Chile
Druva
Syrah
Senaste betygen
Casablanca Winery grundades 1992 som ett systerbolag till Santa Carolina med ambitionen att presentera Chiles bästa vingårdar och modern vinifiering i kombination. Ett drygt decennium senare är företaget ett av de mest prestigefyllda i landet. Den välrenommerade spanske vinmakaren Joseba Altuna är ansvarig för samtliga viner. I vingårdarna finns druvorna Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Gewürztraminer, Pinot Noir och Sauvignon Blanc varav den sistnämnde kan avnjutas här i Sverige. I samma områden som företaget äger vingårdar finns även kontrakterade odlare för att kunna säkerställa kvaliteten på lång sikt.

Framställning: Odlingsområde: Santa Rosa Estate i Valle del Maipo. Druvor: 100% Syrah Druvorna handskördas från gamla stockar med lågt skördeuttag på vingården Santa Rosa. Efter jäsning på ståltank macererar vinet ytterligare 15 dagar med skalen. Därefter lagras vinet i små franska fat (ett eller två år gamla) i 12 månader innan det buteljeras och avslutningsvis får vila ytterligare någon månad på flaska innan det säljs.
Karaktäristik: Intensiv röd färg. Stor doft av kryddor och mogen frukt. Ett fylligt och välbalanserat vin med välintegrerad fatkaraktär
Användning: Lamm, vilt och lagrade franska ostar.
Winemaker: Joseba Altuna
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 99 Kr 8123301 Beställning
Kommentarer