Betyg
0
Senaste betygen
Smaktyp: Röda viner, strama & nyanserade
Druvor: Merlot 80%, Cabernet Franc 10%, Cabernet Sauvignon 10%
Beskrivning: Medelstor mycket fruktig doft med inslag av mörka bär, sviskon och lakrits. Smaken är medelfyllig, ganska sträv men med väl balanserande frukt och ryggrad.
Passar till: Till medelkraftiga anrättningar på ljust och mörkt kött samt utvalda hårdostar. Varför inte rosastekt varm rostbiff med glacerade smålökar och hasselbackspotatis.
Framställning: Jean Pierre Moueix producerar några av världens största viner med Château Petrus i spetsen. Ingen ställer högre krav på druvkvalitet och skörd vid maximalt bästa tillfälle. Château Mazeris ligger mitt i hjärtat av Canon Fronsac och är en av de finaste egendomarna i appelationen. Egendomen består av 17,5 hektar där 10,5 h ligger på platån och 7 hektar på sluttningarna. Vinet jäses i rostfria ståltankar och den malolaktiska jäsningen och lagringen sker på franska barriquer. Vinet klaras med äggvita och filteras lätt innan buteljering.
Lagring: Kommer att utvecklas ett par år i källaren om man önskar. Annars är det riktigt gott att dricka den idag.
Druvor: Merlot 80%, Cabernet Franc 10%, Cabernet Sauvignon 10%
Beskrivning: Medelstor mycket fruktig doft med inslag av mörka bär, sviskon och lakrits. Smaken är medelfyllig, ganska sträv men med väl balanserande frukt och ryggrad.
Passar till: Till medelkraftiga anrättningar på ljust och mörkt kött samt utvalda hårdostar. Varför inte rosastekt varm rostbiff med glacerade smålökar och hasselbackspotatis.
Framställning: Jean Pierre Moueix producerar några av världens största viner med Château Petrus i spetsen. Ingen ställer högre krav på druvkvalitet och skörd vid maximalt bästa tillfälle. Château Mazeris ligger mitt i hjärtat av Canon Fronsac och är en av de finaste egendomarna i appelationen. Egendomen består av 17,5 hektar där 10,5 h ligger på platån och 7 hektar på sluttningarna. Vinet jäses i rostfria ståltankar och den malolaktiska jäsningen och lagringen sker på franska barriquer. Vinet klaras med äggvita och filteras lätt innan buteljering.
Lagring: Kommer att utvecklas ett par år i källaren om man önskar. Annars är det riktigt gott att dricka den idag.
Kommentarer