Comtes d'Isenbourg Brut

MOUSSERANDE VINER 11.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2009-02-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Efter att i generationer ha producerat vin på var sitt håll slog familjerna Dopff och Irion ihop sin produktion 1945. Med säte i Riquewihr framställer Dopff & Irion viner såväl från egna vingårdar som från kontrakterade odlare. Den fem hektar stora vingården belägen runt slottet är unik i Alsace då den är mycket stor för att vara en så kallad Clos, det vill säga inhägnad. Här görs serien Isenbourgs stolhet, Clos du Château Isenbourg. Endast det bästa är gott nog, vinrankorna sköts om minutiöst och skördeuttaget är lågt. Stilen är modern och mycket elegant, torr och frisk. I serien Comtes d´Isenbourg återfinner vi druvorna Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris och Pinot Blanc.

Framställning: Druvorna skördas och vinifieras separat varvid de stilla vinerna sedan blandas för att sedan jäsa en andra gång på flaska. Detta är den traditionella metoden för att göra mousserande viner. Viner gjorda med traditionell metod som kommer från andra franska distrikt än Champagne kallas i Frankrike för Crémant då Champagne är ursprungsskyddat.
Karaktäristik: Ljus gul färg. Frukt och citrus i doften. Elegant och fruktig smak med lätt brödighet, fin mousse och aptitretande eftersmak.
Användning: Ett utmärkt aperitifvin eller till rätter med skaldjur.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 125 Kr 8158901 Beställning
Kommentarer