Färg: Knappt medelhög intensitet, gul nyans med gröna toner
Doft: Relativt, stor, frisk med intensiv fruktighet och inslag av passionsfrukt, citron och lime.
Smak: Medelfyllig, frisk, fruktig med balanserad fruktsyra och inslag av lime, lichee och krusbär.
Konsumtion: 0-2
Användning: Till fisk och skaldjur, pasta, sallader eller som aperitif.
Penfold är så gott som synonymt med australisk vinhistoria. Firman grundades 1844 av läkaren Christopher Rawson Penfold, som med sin familj emigrerade till Australien från England. I medicinskt syfte började han odla lite vin, men när han märkte hur bra marken passade för vinodling, lade han doktorsväskan på hyllan och blev vinbonde på heltid.
År 1973 köpte Penfolds legendariske vinmakare Max Schubert Koonunga Hill, en bit land som då användes som betesmark för mjölkkor. Han plöjde snart upp marken och lät plantera vinrankor av druvsorten shiraz där korna tidigare hade betat. Resultatet lät inte vänta på sig. Fyra år senare släpptes den första årgången av Penfolds Koonunga Hill. Redan då hade Schubert insett att efterfrågan var större än vad den lilla vingården kunde förmås att producera, så vinet blandades med druvor av lika hög kvalitet från andra delar av South Australia. Idag är Koonunga Hill ett varumärke för en serie viner i mellanprisklass. De är gjorda för omedelbar konsumtion men kan också lagras längre eller kortare tid beroende på vilken typ.Koonunga Hill Semillon/Sauvignon Blanc är gjord av druvor från flera olika delar av South Australia.
Doft: Relativt, stor, frisk med intensiv fruktighet och inslag av passionsfrukt, citron och lime.
Smak: Medelfyllig, frisk, fruktig med balanserad fruktsyra och inslag av lime, lichee och krusbär.
Konsumtion: 0-2
Användning: Till fisk och skaldjur, pasta, sallader eller som aperitif.
Penfold är så gott som synonymt med australisk vinhistoria. Firman grundades 1844 av läkaren Christopher Rawson Penfold, som med sin familj emigrerade till Australien från England. I medicinskt syfte började han odla lite vin, men när han märkte hur bra marken passade för vinodling, lade han doktorsväskan på hyllan och blev vinbonde på heltid.
År 1973 köpte Penfolds legendariske vinmakare Max Schubert Koonunga Hill, en bit land som då användes som betesmark för mjölkkor. Han plöjde snart upp marken och lät plantera vinrankor av druvsorten shiraz där korna tidigare hade betat. Resultatet lät inte vänta på sig. Fyra år senare släpptes den första årgången av Penfolds Koonunga Hill. Redan då hade Schubert insett att efterfrågan var större än vad den lilla vingården kunde förmås att producera, så vinet blandades med druvor av lika hög kvalitet från andra delar av South Australia. Idag är Koonunga Hill ett varumärke för en serie viner i mellanprisklass. De är gjorda för omedelbar konsumtion men kan också lagras längre eller kortare tid beroende på vilken typ.Koonunga Hill Semillon/Sauvignon Blanc är gjord av druvor från flera olika delar av South Australia.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 84 Kr | 8202801 | Beställning |
Kommentarer