Mas des Dames Blanc - 2004

VITA VINER 13.5%
Premium Wines
Skapades 2007-02-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
VdP d'Oc
Druva
Grenache Blanc
Senaste betygen
Smaktyp: Vita viner, fylliga & smakrika, torra
Beskrivning: Doften är lite återhållen med insla av färska aprikoser, druvor och lätt touch av parfym. Smaken är torr och fruktig med inslag av mineral.Den har en lätt fetma och inslag av fat och grapefrukt
Passar till: Till lite smakrikare fiskanrättningar. Varför inte örtglacerad havskattfilé med musselskum och rotfrukttimbal.
Framställning: Egendomen som har anor tillbaks till 1750 ligger vid berges Faugres sluttningar, cirka 20 minuter från Béziers och medelhavet. 2001 köptes egendomen av det holländska paret Aad och Lidewij Kuijpen. Lidewij är vinmakaren men man konsulterar även Oenologen Xavier Billet.

De olika små enskilda vingårdarna runt egendomarna ligger alla på sydsluttningar och jordmånen kalkrika lerjordar med stort inlag av grus och större stenar. Man odlar klassiska druvor som Grenache, Carignan, Alicante Syrah och Mouvèdre och det genomsnittliga skördeuttaget är så lågt som 35 hl/hektar. Alla druvor handskördas och selekteras nogrannt på sorteringsbord. Pneumatisk press används alkoholjäsningen sker på små cementtankar. Vad det gäller de röda vinerna trycks "hatten" av skal och kärnor ner för hand 2 ggr per dag. Ekfat används men aldrig helt nya eftersom man inte vill att ekfatsnyanserna skall överbrygga karaktären från druva och jordmån.

Eftersom detta vin består till fullo av Grenache Blanc säljs det som en Vin de Pays. druvorna skördas mycket tidigt på morgonen för att bevara fruktighet och frächör. 1/4 av vinet jäses på franska ekfat och resten på tank.
Lagring: utmärkt att dricka idag, men kan även lagras något år om man så önskar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 121 Kr 8214701 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer