Hünerkopf Edler Halb Bitter

STARKVIN 32%
Occasion Wine AB
Skapades 2007-06-19 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Tyskland
Stil
Bitter
Senaste betygen
Passar till: Tack vare sin kraftfulla smaksättning av naturliga kryddor,örter och frukter passar den utmärkt både som snaps och till drink blandat med glass, cola eller bitter-lemon
Beskrivning: Hünerkopf är en ädel magbitter baserad på välavvägd blandning av naturliga kryddor, örter och frukter och som är mycket angenäm att dricka.
Övrigt: I mediametropolen mitt i Tyskland i staden Mainz. I denna stad som ligger vid floden Rhein inte enbart känd för berömda Johannes Gutenberg, innovatören av boktryckerikonsten som föddes år 1400 utan här skapades även 1898 en mycket ovanlig som storartad dryck, idag känd som Hünerkopf en ädel magbitter. Uppfinnaren av drycken var Richard Haning och drycken marknadfördes under hans tid i namnet ”Gutenberg”.

Sätet för firman har sedan 1898 alltid varit Mainz-laubenheim. Ett strängt håller recept av runt 20 naturliga kryddor, örter och frukter utgör grunden i smaken i drycken ”Hünerkopf” som kännetecknas som harmonisk och välbefinnande samt stärkande och värmande.

1938 övertogs firman av Richard Hünerkopf från innovatören som förfinade kvaliteten av denna magbittern genom utveckling av en modern produktions och driftanläggning och förde verksamheten vidare.

Sedan 1950 ändrades namnet av drycken till ”Hünerkopf” och har sedan dess marknadsförts under detta namn.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 175 Kr 8249202 Beställning
240 ml 237 Kr 8249204 Beställning
Kommentarer