Bonterra Viognier - 2007

VITA VINER 13.5%
Philipson & Söderberg
Skapades 2009-09-05 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktär: Lanseras den 1 juni 2002. Stor doft av blommig viognier med violer och lakritsrot matchad av den lätt bränt kryddigheten från franska ekfat som vinet fått jäsa på. Viognier lider ofta av låg syranivå men här har man lyckats para syra med frukt (persika/aprikos) och fått fram ett välbalanserat och bra matvin.
Lagras: Viognier vinner oftast inte på lagring.
Passar till: Underbar på egen hand men även bra till rökt lax, lättare förrätter med asiatisk touche, lätt citruskryddad ljus fågel eller annat ljust kött.
Mer om Bonterra Viognier: Bonterra betyder god jord och är namnet på Fetzers ekologiskt odlade serie. Första årgång var 1991 och de två vinerna var dels en chardonnay, dels en röd på 55% petit sirah och 45% zinfandel, viner som släpptes ut i liten upplaga och på "vanliga" flaskor. Efterhand har de ekologiska odlingarna utökats och produktionen blivit större. År 2002 var samtliga 700 hektar i Fetzers ägor ekologiskt certifierade + 385 hektar i McNab Ranche som dessutom är biodynamiskt odlat. Fler viner i Bonterra-serien har sett dagens ljus sedan 1991 som t ex Zinfandel, Cabernet Savignon, Syrah och Viognier. Buteljerna (gjorda av returglas) har också blivit helt anpassade med innehållet: Etiketter av vasspapper, med text av sojabläck. Sedan 1985 år har Fetzer experimenterat för att få fram denna miljöanpassade vinodling. Naturligtvis är inga kemiska medel tillsatta i odlings- eller tillverkningsprocessen. Fetzer är utan tvekan i frontlinjen när vi talar om ekologisk vinodling. Buteljerna har också blivit helt anpassade med innehållet: Etiketter av vasspapper, ingen metall eller plast, bara lite bivax som förseglar korken. Sedan 1985 år har Fetzer experimenterat för att få fram denna miljöanpassade vinodling. Naturligtvis är inga kemiska medel tillsatta i odlings- eller tillverkningsprocessen. De organiskt odlade druvorna är hämtade från Fetzer Home Ranch, Redwood Valley, och Bartlocci Lake Vineyards. Fetzer och Bonterra har eget tunnbinderi där alla deras fat tillverkas. Fetzer är ett modernt företag med en framtidsvision om att samtliga viner skall vara ekologiskt odlade.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 135 Kr 8531001 Beställning
Kommentarer