La Poule Blanche - 2008

VITA VINER 13%
LWM Wine Import AB
Skapades 2010-01-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2008
2010
Sockerhalt: 5,5 gram/liter
Syrahalt: 3,5 gram/liter

La Poule Blanche (den vita hönan) är ett torrt medelfylligt vin med ljus gul färg. Medelstor varm, lätt kryddig doft med en integrerad fatkaraktär. Medelfyllig, mild med druvaktig fruktighet, varm, kryddig stil med vanlijaktig fatkaraktär. Bra längd och smakrik. Vinet är framställt av druvorna Chardonnay, Sauvignon Blanc och Viognier.

God att servera vid ca 10-12 grader, passar utmärkt till fisk, skaldjur och sallader med parmesan eller att bara njuta på verandan.

Sacha Lichine
Denna häftiga personlighet som går sin fars fotspår och gör viner av hög kvalitet. Familjen kommer ursprungligen från Ryssland men utvandrade till Frankrike 1913. Familjen Lichine var tidigare ägare till Château Pieuré-Lichine, Margaux och Château Lascombes. 1967 publicerade Alexis (Sachas far) ”Encyclopedia of wines and spirits” som kom att bli en ”bibel” såväl inom branschen som för den dryckesintresserade konsumenten. Sacha, som har en passion för det goda här i livet, skapar viner dels från klassiska områden dels viner som ska appellera till den moderna vinkonsumenten. Enjoy!

Sachas musikval…
”There Ain’t Nobody Here But Us Chickens” (Louis Jordan)
Kommentarer