Chassagne-Montrachet Premier Cru Morgeot - 2006

VITA VINER 13%
Primewine Sweden
Skapades 2009-11-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2006
2007
Druvsorter: 100% Chardonnay
Framställning: Musten jäses i barriques, till viss del helt nya, och mognar däri på sin jästfällning under cirka 12 månader. Under lagringen slår man upp jästfällningen (det kallas bâtonnage) för att berika vinets smak. Vinet undergår också malolaktisk jäsning i faten.
Utseende: Ungdomligt halmgul färg.
Doft: Medelstor, aningen fatrostad doft med en finstämd och komplex nötighet och en sval, elegant och god äppelfruktighet med eleganta övertoner. Klassisk karaktär.
Smak: Medelfyllig, ren och torr smak med en mycket fin mineralton, hög syra och elegant fruktighet med tydliga toner av mogna gula äpplen, citrus och lite feta citronskal. Det växer också fram en fatton som är något rostad. Medellång, komplex eftersmak.
Användningsområden: Det här är urtypen för komplexa viner att servera till stekta och grillade fiskar (främst vita fiskar) och skaldjur, som de är eller med tillhörande vitvinssåser. Passar också utmärkt till ostron naturell. Till lagrade hårdostar såsom Comté och liknande är de också ypperliga. Även bra som sällskapsvin. Serveras med fördel vid 12-14, då vinets rikare och bredare karaktärer ger sig bäst tillkänna.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 459 Kr 8689201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer