Graffigna Shiraz

RÖDA VINER 13%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2007-02-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
San Juan
Druva
Shiraz
Senaste betygen
Vinberedning: Druvorna skördades för hand i gryningen när de fortfarande var svala. Regionen är Tulum Valley i San Juan. Vinet har blandats med sitt skal i 25 dagar och genomgått malolaktisk jäsning för att runda till det. För en rik fruktighet har man jäst på ståltank i 7 dagar, 29°C. 45% av vinet har lagrats på amerikanska ekfat i 6 månader.
Färg: Djup röd färg med en lila reflex.
Doft: Doften är behaglig och fruktig med en rökig kryddighet.
Smak: Generös fruktighet där björnbär och boysenbär dominerar kompletteras med en liten rökighet, mineraler och mörk choklad.
Serveringstemp: ca 16-18°C.
Hållbarhet: Kan lagras i 2 år.
Vin och mat: Detta moget fruktiga och lätt rökiga vin är utmärkt att dricka till smakrika köttgrytor med mycket svamp, kryddor och bacon. Är även utmärkt till viltkött som rådjur och älg.
Producent: Don Juan Carlos Graffigna, en italiensk immigrant, började sin anspråkslösa vinproduktion 1869 i San Juan. Han hade vinodlingen i blodet och denne pionjärs visioner och kärlek till vinodlingarna fortsattes av hans efterträdare. Idag är Graffigna ett företag med två moderna vinerier och vinodlingar nära Anderna, en i San Juan och den andra i Mendoza.
San Juan är Argentinas näst största vinområde. Här är klimatet hetare än i Mendoza med sommartemperaturer på upp till 42°C och mycket lite regn. Tulum Valley är ett av de bästa vinområdena i San Juan, vid foten av Anderna. Graffignas vingårdar har ett fördelaktigt mikroklimat med varma klara molnfria dagar, låg fuktighet och svala nätter. Dessa förutsättningar producerar mogna druvor som ger fylliga viner med fantastisk fruktighet och mjuka tanniner
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 65 Kr 8692901 Beställning
Kommentarer