Graffigna Chardonnay Sauvignon Blanc - 2008

VITA VINER 14%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: Chardonnay 80%, sauvignon blanc 20%.
Vinberedning: Druvorna skördades för hand i gryningen när de fortfarande var svala. Regionen är Tulum Valley i San Juan. Vinet jäste 15 dagar i 15°C i rostfria ståltankar och inte genomgått malolaktisk jäsning för att behålla sin fina syra.
Färg: Ljust gul.
Doft: Frisk och fruktig med aprikos och passionsfrukt.
Smak: Fruktigt vin med ton av aprikos, passionsfrukt och frisk smak av fläder.
Serveringstemp: ca 10-12°C. Hållbarhet: Vinner ej på lagring.
Vin och mat: Detta fruktmogna vin passar mycket bra att dricka som aperitf före maten tillsammans med olika tapas på t.ex. räkor och lax. Passar också bra till fisk och skaldjursrätter t ex med tomatbaserade såser.
Producent: Don Juan Carlos Graffigna, en italiensk immigrant, började sin anspråkslösa vinproduktion 1869 i San Juan. Han hade vinodlingen i blodet och denne pionjärs visioner och kärlek till vinodlingarna fortsattes av hans efterträdare. Idag är Graffigna ett företag med två moderna vinerier och vinodlingar nära Anderna, en i San Juan och den andra i Mendoza.
San Juan är Argentinas näst största vinområde. Här är klimatet hetare än i Mendoza med sommartemperaturer på upp till 42°C och mycket lite regn. Tulum Valley är ett av de bästa vinområdena i San Juan, vid foten av Anderna. Graffignas vingårdar har ett fördelaktigt mikroklimat med varma klara molnfria dagar, låg fuktighet och svala nätter. Dessa förutsättningar producerar mogna druvor som ger fylliga viner med fantastisk fruktighet och mjuka tanniner.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 65 Kr 8693201 Beställning
Kommentarer