Betyg
0
Område: Italien, Toscana, Vino Nobile di Montepulciano
Druvsammansättning: Sangiovese 90 %, Merlot 10 %, Canaiolo Nero och Colorino.
Utseende: Röd djup färg.
Doft: Relativt stor, varm och fruktig med fina toner av jord och fatkaraktär.
Smak: Frisk men samtidigt kraftfull med generös fruktighet och lite rostade fattoner.
Beskrivning: Vino Nobile är hjärtat i Polizianos produktion. Vingårdsarealen är delad på en mängd olika vingårdar där det mesta är omplanterat de senaste 15 åren. En liten del av den ursprungliga vingården bidrar med de traditionella druvsorterna Canaiolo Nero och Colorino. I de mer nyplanterade kan man hitta Merlot på de lägre höjderna och Sangiovese på de högre. Vinifikationen äger rum på rostfria tankar. Skalhatten pressas ner två gånger per dag för att utvinna strukturen utan att ge hårda och torra tanniner. Efter cirka 15-18 dagar förs vinet över på ekfat. Två tredjedelar är vanliga, 225 litersfat, medan resten är stora ekliggare om cirka 3000 liter. Där får vinet ligga i vanligtvis 16 månader innan det buteljeras. Sedan lagras det ytterligare 6 månader på butelj innan det släpps till försäljning. Den genomsnittliga avkastningen ligger hos Poliziano på 40 hektoliter per hektar mot de i området tillåtna 56.
Druvsammansättning: Sangiovese 90 %, Merlot 10 %, Canaiolo Nero och Colorino.
Utseende: Röd djup färg.
Doft: Relativt stor, varm och fruktig med fina toner av jord och fatkaraktär.
Smak: Frisk men samtidigt kraftfull med generös fruktighet och lite rostade fattoner.
Beskrivning: Vino Nobile är hjärtat i Polizianos produktion. Vingårdsarealen är delad på en mängd olika vingårdar där det mesta är omplanterat de senaste 15 åren. En liten del av den ursprungliga vingården bidrar med de traditionella druvsorterna Canaiolo Nero och Colorino. I de mer nyplanterade kan man hitta Merlot på de lägre höjderna och Sangiovese på de högre. Vinifikationen äger rum på rostfria tankar. Skalhatten pressas ner två gånger per dag för att utvinna strukturen utan att ge hårda och torra tanniner. Efter cirka 15-18 dagar förs vinet över på ekfat. Två tredjedelar är vanliga, 225 litersfat, medan resten är stora ekliggare om cirka 3000 liter. Där får vinet ligga i vanligtvis 16 månader innan det buteljeras. Sedan lagras det ytterligare 6 månader på butelj innan det släpps till försäljning. Den genomsnittliga avkastningen ligger hos Poliziano på 40 hektoliter per hektar mot de i området tillåtna 56.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 179 Kr | 8726501 | Beställning |
Kommentarer