Welschriesling Eiswein - 1999

VITA VINER 13%
Primewine Sweden
Skapades 2007-03-12 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: 100% Welschriesling
Framställning: Helt friska druvor (ej ansatta av botrytis) tillåts hänga kvar på vinrankorna så länge att de vid hög mognad fryser. Då skördas de och pressas direkt då vätskan i dem fortfarande är frusen. Den extremt söta och syrarika musten jäses i små tankar och efter filtrering buteljeras vinet. Produktionen är naturligtvis extremt liten!
Utseende: Djupt gyllengul färg, trögflytande konsistens.
Doft: Doften är stor, djup och tät, mycket koncentrerad men också elegant med fina toner av söta citroner och passionsfrukt och med en gnutta fin vanilj. Mycket elegant.
Smak: Fyllig, mycket söt men också med en god syra som skänker fin fräschör, intensiv och citronfruktig smak med inslag av söta aprikoser, persika, citron och passionsfrukt. Lång, silkig och ljuvlig eftersmak.
Användningsområden: Den här typen av söta viner passar alldeles förträffligt till smakrika och söta desserter av tropisk frukt (mango, ananas, papaya och liknande), såväl som till ljusa chokladdesserter (ej mörk bitter choklad), crème caramel ... till och med till färsk frukt klarar sig vinet bra! Men det är lika gott att bara läppja på vinet precis som det är. Servera det inte i för små kupor - vanliga vitvinsglas är utmärkt. Temperaturen bör vara cirka 10 grader.
Kommentarer