Iuli Barabba Barbera - 2004

RÖDA VINER 14%
Vinovativa
Skapades 2008-12-01 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Micke J
2007-09-15 8
Årgångar
2004
2006
Barabba ska bli Piemontes bästa Barberavin! Och får man får tro den passionerade och unga producenten Iuli blir det säkert så...

Iulis prestigevin Barabba Barbera kommer enbart från vinrankor äldre än 40 år, som på naturlig väg ger de låga skördeuttag som krävs för att producera viner i världsklass. Detta närmast hedonistiska vin har en enorm kraft och visar med eftertryck att Barbera kan producera toppviner om förutsättningarna är de rätta.

2003 i Piemonte var en fantastisk skörd med strukturerade viner som kombinerar fullmatad fruktighet med söta tanniner och fin syra. Barabba kommer från denna lyckade årgång att kunna sparas i många år.

Område: Piemonte
Druvor: 100% Barbera
Klassificering: Barbera del Monferrato Superiore DOC
Geografi: Vingårdarna ligger i Cerrinadalen i sydöstra Piemonte
Smaktyp: Modern
Karaktär: Mycket koncentrerad smak med toner av moreller, plommon, björnbär, fatvanilj och lakrits. Lång, elegant och strukturerad eftersmak med djupa mineraltoner.
Passar till: Smakrika kötträtter, t.ex. Grillad lammfilé med rostad potatis och balsamicoredux.
Serveringstemperatur: 16°C
Total produktion: 8.000 flaskor
Vingård: Piancerreto (1 hektar), Scadoleto (1 hektar)
Planterades: 1930-1960
Jordmån: Lera, Kalksten
Altitud: 380 m.ö.h.
Antal rankor per hektar: 4.500
Skörd: För hand i månadsskiftet oktober/november.
Skördeuttag: 0.50-0.80 kg/ranka
Framställning: Musten jäser i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar vid max 26°C (30°C under första dygnet) med mycket frekvent Pumping Over under 10 dagar. Den malolaktiska jäsningen sker därefter i nya franska barriquer & vinet lagras 18 månader i nämnda fat.
Lagring: 0-12 år
Micke J
2007-09-15 8

Kommentarer