Druvor: 80% Semillion, 15% Sauvignon Blanc, 5% Muscadelle.
Karaktär: Gyllene färg. Doften är stor, intensiv och klassisk sauternesaromatisk med toner av honung och bittermandel. Ren och fruktig balanserad med tropisk frukt.
Passar till: Ank-och gåsleverterrin (eller mousse) samt frukt och bärdesserter, dock inte för söta.
Vininflikation: Handskörd i oktober 1996 från de 45 år gamla vinstockarna. Uttag 15 hl/ha. Jäsning på ekfat i 18 månader. Vinet har dragits om 10 gånger för att sedan lagras 12-18 månader på ekfat som var medelrostade. varav 30% var nya .
Vinmakare: Jerôme Cosson
Producenthistorik: Egendomen ägs av familjen Bastit-St-Martin, men arrenderas av Pierre Perromat, ordförande i INAO. De har nu återgått till klassiska, lite tyngre viner med lagring i 24 månader på ekfat. Gården är 36 ha stor och årligen produceras 4500 lådor.
Området: Hemligheten ligger i flera samverkande faktorer. Den viktigaste är mikroklimatet som framkallar den berömda ädelrötan (pourriture noble). Denna svamp perforerar druvans skal så att vattnet i druvan långsamt dunstar bort. På så sätt koncentreras sötma och syra. Därtill uppkommer en lång rad speciella karaktärer som gör vintypen unik.
Karaktär: Gyllene färg. Doften är stor, intensiv och klassisk sauternesaromatisk med toner av honung och bittermandel. Ren och fruktig balanserad med tropisk frukt.
Passar till: Ank-och gåsleverterrin (eller mousse) samt frukt och bärdesserter, dock inte för söta.
Vininflikation: Handskörd i oktober 1996 från de 45 år gamla vinstockarna. Uttag 15 hl/ha. Jäsning på ekfat i 18 månader. Vinet har dragits om 10 gånger för att sedan lagras 12-18 månader på ekfat som var medelrostade. varav 30% var nya .
Vinmakare: Jerôme Cosson
Producenthistorik: Egendomen ägs av familjen Bastit-St-Martin, men arrenderas av Pierre Perromat, ordförande i INAO. De har nu återgått till klassiska, lite tyngre viner med lagring i 24 månader på ekfat. Gården är 36 ha stor och årligen produceras 4500 lådor.
Området: Hemligheten ligger i flera samverkande faktorer. Den viktigaste är mikroklimatet som framkallar den berömda ädelrötan (pourriture noble). Denna svamp perforerar druvans skal så att vattnet i druvan långsamt dunstar bort. På så sätt koncentreras sötma och syra. Därtill uppkommer en lång rad speciella karaktärer som gör vintypen unik.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
375 ml | 228 Kr | 8767402 | Beställning |
Kommentarer