Lagone - 2003

RÖDA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2007-01-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Aia Vecchia är namnet på ett gammalt sädesmagasin som ligger långt ut på landet mellan Bolgheri och Bibbona i Toscana. Byggnaden är idag huvudkontor för vinproducenten Aia Vecchia, som ingår i paraplyföretaget Classica. Classica ägs i sin tur av vinproducenten Avignonesi. I nuläget har Aia Vecchia 20 ha vingårdar delat på två egendomar: ”Podere Aia Vecchia” och ”Casa Vecchia”. Druvorna kommer från vingårdarna i Bibbona som ligger på kullar (80-100 meter över havet), med överblick över Medelhavet. Sluttningarna ligger i syd/sydöstlig riktning och får optimalt med sol.

Smaktyp: Fruktiga och Smakrika
Druva: 60% Merlot, 30% Cabernet Franc och 10% Sangiovese
Framställning: Druvorna skördas och vinifieras separat i rostfria ståltankar. Efter avslutad jäsning lagras vinet 12 månader på ekfat av varierande ursprung, därefter tappas vinet på flaska och får ligga ytterligare 6 månader.
Karaktäristik: Mörkt röd i färgen. Doften är intensiv med toner av mörka bär och en viss örtighet. Fyllig, kraftfull smak med inslag av mörka bär.
Användning: En grillad köttbit eller smakrika ostar, såsom parmesan.
Övrigt: Området Bolgheri är mycket gynnsamt för vinproduktion, det speciella mikroklimatet och jordmånerna gör att viner av mycket hög kvalitet kan produceras.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 126 Kr 8795301 Beställning
Kommentarer