Meursault Premier Cru Les Charmes - 2006

VITA VINER 14%
Primewine Sweden
Skapades 2009-09-05 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: 100% Chardonnay
Framställning: Musten jäses i barriques som till stor del är nya, genomgår den malolaktiska jäsningen i dessa och får sedan mogna under cirka 10-12 månader i faten.
Utseende: Halmgul färg.
Doft: Drygt medelstor, karaktärsfull och mycket ursprungstypisk doft med inslag av äpplen, nötter och rostade fat - inte tung, däremot tydlig.
Smak: Medelfyllig, torr och ren smak med klassisk och ursprungstypisk struktur, frisk syra, någon mineralton, och med en god äpplig och aningen fatig smak med rostade nyanser. Eftersmaken är medellång. Charmig, men ändå inte fullt utvecklad.
Användningsområden: Det här är urtypen för komplexa viner att servera till stekta och grillade fiskar (främst vita fiskar) och skaldjur, som de är eller med tillhörande vitvinssåser. Passar också utmärkt till ostron naturell. Till lagrade hårdostar såsom Comté och liknande är de också ypperliga. Även bra som sällskapsvin. Vinner på att luftas i karaff en halvtimma innan servering. Serveras med fördel vid 12-14, då vinets rikare och bredare karaktärer ger sig bäst tillkänna.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 459 Kr 8824001 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer