Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes - 2006

RÖDA VINER 13.5%
Primewine Sweden
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: 100% Pinot Noir
Framställning: Druvorna krossas och musten jäses med skalen vid hög temperatur (drygt 30 grader) inder en vecka med nerpressning av skalkrosset i musten varje dag. Efter ytterligare en tids skalmaceration fylls vinet över i barriues, till viss del helt nya, för att undergå malolaktisk jäsning och lagring.
Utseende: Vackert rubinröd färg med en något ungdomlig nyans.
Doft: Medelstor, ren och intensivt bärfruktig doft med viss tyngd - i en modern och aningen koncentrerad stil - med fina toner av moreller, mogna hallon, kaffe och rostade fat. Ännu ung och något knuten, men med viss komplexitet.
Smak: Medelfyllig, smakrik och intensivt rödfruktig doft med en fin fruktighet, frisk syra, unga men balanserade tanniner och någon sötaktig nyans. En modern, välsmakande bourgogne med lång och något komplex eftersmak.
Användningsområden: Allra bäst passar bourgogner som denna till inte alltför kraftiga rätter av fågel och ljust eller elegant kött. Låt gärna något syrligt eller salt tillbehör, exempelvis vinsåser respektive rökt sidfläsk (i grytor, eller fintärnat i stekt svamp), ingå i rätten eftersom dessa smaker rundar av det unga vinet och lyfter fram mer av dess förföriska sidor. Vinet vinner på att luftas en stund i karaff och servera det i glas med stora kupor vid 16-18 grader.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 369 Kr 8824101 Beställning
Kommentarer