Framställning: Druvorna skördas för hand och krossas och musten jäses med skalen under 12 dagar. Efter malolaktisk jäsning tappas vinet över i franska ekfat (Allier) för lagring i ett par månader.
Utseende: Ung, purpurröd färg.
Doft: Medelstor, generöst och varmfruktig doft med ett litet inslag av torkade druvor.
Smak: Medelfyllig, torr och stram smak med en balanserad syra och en söt röd fruktighet - överlag i en traditionell stil. Eftersmaken är medellång, torr och rödfruktig.
Användningsområden: Överlag ett bra vin till kötträtter, gärna lamm och fläskkött, men tänk på att vinets strävhet behöver rundas av. Gör detta genom någon form av smaksättningen syra och sälta, och kombinera gärna detta med någon fet konsistens. Varför inte göra en god, krämig tzatziki till lammet? Du ska i alla lägen undvika sötma, beska och het kryddning i maten. Vinner på att luftas en kort stund innan servering.
Utseende: Ung, purpurröd färg.
Doft: Medelstor, generöst och varmfruktig doft med ett litet inslag av torkade druvor.
Smak: Medelfyllig, torr och stram smak med en balanserad syra och en söt röd fruktighet - överlag i en traditionell stil. Eftersmaken är medellång, torr och rödfruktig.
Användningsområden: Överlag ett bra vin till kötträtter, gärna lamm och fläskkött, men tänk på att vinets strävhet behöver rundas av. Gör detta genom någon form av smaksättningen syra och sälta, och kombinera gärna detta med någon fet konsistens. Varför inte göra en god, krämig tzatziki till lammet? Du ska i alla lägen undvika sötma, beska och het kryddning i maten. Vinner på att luftas en kort stund innan servering.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 89 Kr | 8825801 | Beställning |
Kommentarer