Tsantali Organic Cabernet Sauvignon - 2003

RÖDA VINER 13%
Fondberg & Co
Skapades 2008-07-19 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Halkidiki
Druva
Cabernet Sauvignon
Senaste betygen
Årgångar
2003
2005
Karaktär: Just som namnet antyder är Tsantali Organics Cabernet Sauvignon ekologiskt odlat. Det här vinet bjuder på en expressiv och attraktiv smak av koncentrerad frukt med mörka bär och örttoner samt tydlig fatkaraktär och en lång, varm eftersmak. I doften som är ung och fruktig kan man känna rena, raffinerade aromer och en liten mintton.
Framställning: Agios Pavlos i Halkidiki är en av familjen Tsantalis vinodlingar. Här odlar man, förutom Cabernet Sauvignon som bland annat används till Tsantali Organics, även druvor som Assyrtiko, Sauvignon Blanc, Roditis, Xinomavro och Merlot. De 20 hektar stora ägorna ligger på små kullar nära havet. Jordmånen är sandig, lerig och kalkrik. Tsantalis fabriker är utrustade med den senaste tekniken. Här producerar man personliga viner med allra största hänsyn till jordmån, klimat och druvor. Till lagringen används ekfat gjorda på ek från Allierskogen i Frankrike, som anses vara ideala för lagring av fina prestigeviner. Detta vin har i år fått hela fyra silvermedaljer vid prestigefyllda internationella tävlingar - " Les Citadelles du Vin ", " Vinalies Internationales ", " The International Wine Challenge " och sist men inte minst på " Les Selections Mondiales ".
Passar till: Tsantali Organics Cabernet Sauvignon står sig bra själv men om man föredrar att servera den till mat rekommenderar vi en god och smakrik kötträtt som kompletterar den koncentrerade smaken i vinet. Serveras vid 16-18°C. Vinner inte på lagring.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 116 Kr 9894201 Beställning
750 ml 119 Kr 8878301 Beställning
Kommentarer