Veenwouden Classic - 2002

RÖDA VINER 14%
Sigva
Skapades 2008-02-18 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvor: 50% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 6% Cabernet Franc, 2% Malbec.
Karaktär: Doften är stor och djup med koncentrerad frukt. Smaken är fyllig och sträv med en lätt frisk vinbärsarom. Lång och rik eftersmak.
Passar till: Smakrika rätter med kraftiga skysåser och tillbehör som är gräddiga såsom gratäng, stuvning eller risotto.
Vininflikation: Handskörd i februari i ungefär 6 veckor, från de 11 år gamla vinstockarna. Uttaget var 35 hl/ha. Maceration och varmjäsning där hälften av jästen var naturlig och övrig jäst var kultiverad, detta skedde på ståltank i 18 dagar vid en temperatur av 28 grader. Lagring på 225 l, franska ekfat i 24 månader varav 80% var ny ek och resten på 2-åriga gamla ekfat. Ekfaten var medelrostade.
Vinmakare: Marcel van der Valt
Producenthistorik: Ägs av den internationellt verksamma operasångaren Deon och hans bror Marcel van der Walt. Bröderna har en förkärlek till pomerolviner och efter idogt sökande fann de till sist ett område i norra Paarl som har samma betingelser. Classic syftar på klassisk bordeauxblandning och är i stilen som en Haut-Medoc medan Merlot är i stil med en Pomerol. Thornhill är ett nytt projekt där Marcel prövar sina egna vingar.
Området: Det vackra distriktet Paarl, med Berg River och Paarl-dalen, upptäcktes av Abraham Gabema i mitten av 1600-talet. Det var han som gav det namnet Paarl (Pärlan) efter att ha sett Paarlberget glittra i morgonsolen. 30 år senare anlades de första vingårdarna genom Simon van der Stel. I Paarl finns några av Sydafrikas absolut bästa producenter.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 194 Kr 9815801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer