Steenberg Nebbiolo - 2004

RÖDA VINER 14.5%
Sigva
Skapades 2008-02-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Constantia Sydafrika
Druva
Nebbiolo
Senaste betygen
Druvor: 100% Nebbiolo.
Karaktär: Stor, aromatisk doft med inslag av plommon, jordgubbar i en kryddig stil. Medelfylligt vin, smakrik med god balans mellan syra, tanniner och frukt.
Passar till: Rätter som bygger på sälta och fett, kombinerat med en viss syrlighet som matchar vinets syra. Krämiga tillbehör som risotto och pasta med lite grädde eller ost sitter bra till.
Vininflikation: Skörd i mars från den 1 ha lilla vingården. Varmjäsning på rostfria ståltankar i 7 dagar. Vinet fick sedan mogna på gamla, franska, 225 liters, medium rostade ekfat i 12 månader. Lätt klarning och filtrering.
Vinmakare: John Loubser.
Producenthistorik: Steenberg som betyder berget av sten, grundades av änkan Catharina som vid 22 års ålder 1662 kom till Kap med båt från Lübeck utklädd till man. Hon gifte sig med Hans Ras som senare blev uppäten av ett lejon. Hennes tredje man mördades av en hottentott och den fjärde trampades ihjäl av en elefant. Inte mycket avskräckte Catharina, hon gifte sig en femte gång då med en tysk. 1682 får de arrendera marken där Steenberg idag finns representerat med vinhus, restaurang, hotell och golfbana. Vingården omfattar idag 29,79 ha.
Området: Constantia är ett litet vindistrikt där klimatet är svalare och fuktigare än i resten av Coastal Region. Detta gör att druvorna mognar långsammare. Skörden sker oftast tre veckor senare än i Stellenbosch, som ligger ca 25 minuter bort.
Kommentarer