Malbec Terraced Gran Reserva - 2005

RÖDA VINER 14%
Premum Wines
Skapades 2008-03-13 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Colchagua
Druva
Malbec
Senaste betygen
Paradiset
2011-02-10 9
Smaktyp: Röda viner, kryddiga & mustiga
Beskrivning: Doften är medelstor och fruktig med inslag av katrinplommon, mörka bär, piptobak, vanilj och fat. Smaken är medelfyllig och fruktig med inslag av mörka plommon, kryddor och fat.
Passar till: Till medelkraftiga och lite kraftigare köttanrättningar. Varför inte en ryggbiff med rödvinsreduktion smaksatt med ancho chili och gräddig vitlöksdoftande potatisgratäng.
Framställning: Druvorna till detta vin kommer från dom äldsta vingårdarna i San Jose de Puquially Farm som ligger i hjärtat av Colchagua Valley. Malbecstockarna planterades redan 1937 är en av de äldsta av denna druvssort som planterades i dalen. Hanskörden påbörjades den första veckan i april. Druvorna sorteras vid ett sorteringsbord varefter de krossas och flyttas till rostfria ståltankar. Med hjälp av utvalda jästkulturer genomförs jäsningen under 7-8 dagar vid en temperatur av 26-27 grader Celsius. Vinet förs sedan över till små ekfat av amerikansk och fransk ek där de vilar under 12 månader. 40% av vinet ligger på nya ekfat och resten på ett och två år gamla fat.
Lagring: Utmärkt att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.
Paradiset
2011-02-10 9

Liknande artiklar
Kommentarer